24 oktober 2021
16:00

Åseda IF

Referat: Eksjö HC - Åseda IF

Eksjö HC hade inte mycket att hämta mot serieledarna Åseda IF. Dock så blev segersiffrorna betydligt mer än matchbilden.

Fösta perioden slutar 0-4 trots att hemmalaget har flera bra chanser att sätta pucken. När gästerna får sina lägen så är man betydligt kallare samt har studsarna på sin sida, vilket lag som har bra självförtroende och segrar i bagaget brukar ha.

I andra perioden så har EHC ett stabilt försvarsspel, när det några gånger brister så har man suveräne Gustav Andersson längst bak som gör både möjliga och omöjliga räddningar. Perioden slutar 0-1 och med ett femmåls underläge är ju inte förutsättningarna optimala inför sista akten.

Christian Sollin reducerar på pass av Oskar Karlsson i början av perioden. Byterna efter skapar laget flera fina lägen, ofta framvaskade av linan med Martin, Oskar och Henrik Jönsson som har fina lägen men inte får sätta dit pucken. Även Alfred Hugosson har ett bra läge när han åker igenom och sätter pucken i ribban.

Gästerna får sedan till 1-6 och då går luften ut hemmalaget, tre ytterligare mål gör att Åseda tillslut vinner med 1-9.

Nu vänder serien och vi möter Virserum hemma nästa söndag.